• Home
  • Blog
  • Grind of Split gebruiken in uw tuin ??? Blog A. van Elk bv

Grind of Split gebruiken in uw tuin ??? Blog A. van Elk bv

Grind of Split gebruiken in uw tuin ???  

Met split of grind creëert u een unieke sfeer in uw tuin. Of u nu een volledig nieuw terras wilt bestraten of prachtige looppaden wilt aanleggen die recht doen aan uw beplanting en tuinelementen, met split of grind bent u verzekerd van het mooiste resultaat. Zelfs een oprit krijgt meer allure als u onze steensoorten als bestrating gebruikt.

Split of grind, wat is het verschil?

Split heet ook wel breuksteen en ontstaat door het splijten (breken) van grote brokken gesteente die gewonnen worden uit steengroeven in gebergten. Het breken veroorzaakt de kenmerkende hoekige vormen, waardoor split minder beweegt als het eenmaal gelegd is. Daarom is split perfect voor opritten en paden.

Grind wordt gewonnen uit rivieren en meren, waarbij het stromende water zorgt voor de karakteristieke ronde vormen. Sommige grindsoorten worden in speciale trommels (machinaal) rond en glad gemaakt. Grind is minder gevoelig voor groene aanslag en laat makkelijk water door. Het grote verschil met split is dat grind minder stabiel ligt en meer geluid maakt. Door de ronde vormen hoeft u echter niet bang te zijn voor scherpe randjes als u over grind heen loopt. Perfect dus voor de aanleg van een terras of pad door uw tuin.

grind en split schijfoverzicht

Split of grind, hoe kies ik de juiste kleur?

Met grind en split creëert u een unieke, natuurlijke en verzorgde uitstraling van uw gehele tuin. Hiervoor heeft u talloze kleuren om uit te kiezen. Dat is mooi, want zo kunt u met split en grind altijd aansluiten bij andere elementen in uw tuin en voor een mooi contrast zorgen. Uiteraard speelt persoonlijke voorkeur net zo’n belangrijke rol bij het kiezen van de juiste kleur voor uw te bestraten oppervlak.

Wat past bij uw tuin?

Weet u nog niet welke kleur grind of split het allermooiste is voor uw oppervlak? Stel uzelf dan de volgende vragen:

  • Welke kleur heeft uw woning?
  • Welke kleur past goed bij de terrastegels in uw tuin?
  • Sluit de keur die u in gedachten heeft aan bij de sfeer en de aankleding in uw tuin?

Qua kleur kunt u werkelijk alle klanten op. U vindt daarom bij ons altijd een kleur of tint die aansluit bij uw wensen en de rest van uw tuin. Ook een mix van meerdere kleuren is prima mogelijk, voor een nog mooier resultaat.

Smaakmakers van dit moment

Houdt u van een frisse, opvallende uitstraling in uw tuin? Dan zijn Flamingo en Arctic Blue de perfecte kleuren voor uw bestrating. Deze kleuren zijn verkrijgbaar bij split.

*Flamingo split bestaat uit de zachte pastelkleuren roze, wit en meerdere grijstinten.

*Arctic blue split bestaat uit de kleuren wit, grijs en blauw.

Flamingo split en Artic blue split zijn door hun hardheid en diverse afmetingen perfect voor het bestraten van uw nieuwe oprit of looppad. Deze stenen zijn ook mooi als siervlak in uw tuin.

*Ardenner grijs split is in het begin wat donkerder en vergrijst naar een mooie lichtere tint die makkelijk is te combineren.

*Basalt split heeft een diepere donkere/zwart kleur en behoud deze ook.

*Boomschors - Bent u op zoek naar een alternatief voor split of grind met dezelfde warme uitstraling? Kies dan voor Franse boomschors/houtsnippers als bodembedekker!

Routebeschijving

Klik hier om uw routebeschrijving te starten

Bedrijfsgegevens

Aannemings- en verhuurbedrijf  A. van Elk BV
Postadres: Pas 3a, 6654 AK Afferden (Gld)
Rekeningnr: NL52RABO 0112.7518.22
BTW nr. :NL 8047.51.183.B01
KvK nr.: 10032026

Showtuin

 

> lees meer

Bezoekadres showtuin:

Wegens vakantie gesloten van Maandag 08-08 t/m Zaterdag 27-08

Heemstraweg 36a,
6654 KE Afferden (Gld)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (algemeen)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (sierbestrating)
Telefoon: 0487-514261
Fax: 0487-518207

Voor uitgebreid advies is het fijn om vooraf een afspraak te maken. Uiteraard kunt u ook telefonisch advies vragen of via mail.

Openingstijden

Wegens vakantie gesloten van     Maandag 08-08 t/m zaterdag 27-08

Maandag t/m Vrijdag:

08:00 - 17:00 uur

Pauze 12:30 - 13:00

Zaterdag:
08:00 - 16:00 uur

Pauze 12:30 - 13:00 uur

Buiten openingstijden op afspraak mogelijk.