Witte Uitslag

Witte uitslag / kalkuitbloei op uw bestrating

Onder bepaalde klimatologische omstandigheden kan er kalkuitbloei aan de oppervlakte van de betonproducten optreden. Het cement kan een chemische reactie gaan vormen met water waardoor vrije kalk wordt gevormd die zich op de oppervlakte afzet. en onder invloed van diezelfde klimatologische omstandigheden en door het dagelijks gebruik van de bestrating, zal deze kalkuitslag na verloop van tijd sterk verminderen en uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Witte uitslag bij betonproducten en bakstenen, wordt veroorzaakt door de chemische reactie van cement en water. Dit fenomeen is eigen aan cement gebonden materialen. Hierdoor wordt vrije kalk gevormd wat zich op de oppervlakte van uw sierbestrating afzet. Technisch is dit onvermijdbaar, dit kan gebeuren door het aanmaakwater dat bij de productie wordt gebruikt of later door regenwater. De kalkafzetting gaat reageren met de kooldioxide uit de lucht waardoor een onoplosbaar calcium-Carbonaat ontstaat. Dit is een probleem dat niet te voorkomen is bij betonproducten, door het contact met de lucht, wordt er steeds meer kooldioxide toegevoegd, en wordt het Calcium-carbonaat langzaam omgezet tot calciumhydrogeencarbonaat dat wel in water oplosbaar is. Dit wil zeggen dat te zijner tijd de witte uitslag verdwijnt.

Hoe lang dit gaat duren valt moeilijk te zeggen, dat hangt af van de verschillende factoren zoals atmosferische omstandigheden en het gebruik van de bestratingsmaterialen. Dus heb geduld uw sierbestrating zal er straks weer prachtig bij liggen. De kwaliteit en het product wordt hierdoor in geen enkel opzicht beïnvloedt. Witte uitslag oftewel kalkuitbloei kunnen nooit redenen zijn voor weigering van de producten of voor prijsvermindering !!

Eventueel zijn er chemische producten te krijgen om kalkuitslag te verwijderen. Volg hierbij wel altijd de gebruiksaanwijzing en probeer altijd een kleine oppervlakte als test, want u gaat met chemische producten aan de slag, dit kan namelijk de steen aantasten.

Tags: witte uitslag ,, kalkuitbloei,, service,

Routebeschijving

Klik hier om uw routebeschrijving te starten

Bedrijfsgegevens

Aannemings- en verhuurbedrijf  A. van Elk BV
Postadres: Pas 3a, 6654 AK Afferden (Gld)
Rekeningnr: NL52RABO 0112.7518.22
BTW nr. :NL 8047.51.183.B01
KvK nr.: 10032026

Showtuin

 

> lees meer

Bezoekadres showtuin:

Heemstraweg 36a,
6654 KE Afferden (Gld)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (algemeen)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (sierbestrating)
Telefoon: 0487-514261
Fax: 0487-518207

Voor uitgebreid advies is het fijn om vooraf een afspraak te maken. Uiteraard kunt u ook telefonisch advies vragen of via mail.

Openingstijden

Tijdelijk aangepaste openingstijden

Maandag Gesloten

Di t/m Vrijdag:

12:30 - 17:00 uur

Zaterdag:
08:00 - 12:30 uur

Buiten openingstijden op afspraak mogelijk.