Onderhouds Tips

Een mooi terras, een functionele oprit of een romantisch tuinpad wordt in belangrijke mate bepaald door de uitstraling, de plaatsing en de manier van verwerken van de gekozen bestrating, maar natuurlijk wilt u het terras, de oprit of het tuinpad ook zo lang mogelijk mooi houden. Daarvoor is onderhoud nodig.

Algemeen Onderhoud

Door regelmatig te vegen, zorgt u ervoor dat er geen hoopjes vuil of bladeren blijven liggen, die vlekken kunnen achterlaten. Regelmatig uw bestrating schoonmaken met een goede bezem en een veilig schoonmaakmiddel is te adviseren. Nadien dient u altijd goed na te spoelen met de tuinslang. Het gebruik van een hogedrukreiniger raden we sterk af, omdat dit het oppervlak van de sierbestrating kan beschadigen. Het oppervlak wordt hierdoor ruwer en poreuzer, waardoor het vuil en groenaanslag zich alleen maar nog beter gaan hechten. Wenst u de bestrating grondiger te reinigen, gebruik dan uitsluitend aangepaste producten. Voor het reinigen van kalkuitslag en cementresten, voor het verwijderen van bruine en plantaardige verkleuringen en groene aanslag, olie- en vetplekken zijn er speciale producten verkrijgbaar in de vakhandel.Tip! Bij gebruik van schoonmaakmiddelen eerst een proefstukje maken op een onopvallende plek !! Informeer voor de juiste professionele schoonmaakproducten voor uw bestrating bij uw vakspecialist.

Reiniging

Er zijn een aantal mogelijkheden om uw bestrating schoon te maken en schoon te houden.

Wat u wel kunt doen!

 Groene zeep en soda in gelijke delen oplossen in water. Met een gieter over de bestrating verdelen en even laten inwerken. Daarna de bestrating ouderwets schuren met een schrobborstel. Daarna goed naspoelen.

Alleen met groene zeep                                                                                                                                                                                                                                                                                              De groene zeep puur over de bestrating verdelen met een schrobborstel en dit een nacht laten inweken. De volgende ochtend de zeep en de groene aanslag met een schrobborstel en water verwijderen.

Azijn                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Giet gewone of schoonmaakazijn puur of verdund (hangt van de mate van aanslag af) over de bestrating en laat het enige tijd inwerken. Gebruik bij voorkeur een plantenspuit. Niet naspoelen.

Sop                                                                                                                                                                                                                                              Alle niet agressieve schoonmaakmiddelen kunnen worden gebruikt om bestrating te reinigen. Gewoon heet water met een afwasmiddel of ander niet agressief zeepwasmiddel over het terras verdelen en schrobben maar.                                                                            

Wat u beter niet kunt doen!

Schoonspuiten met hoge druk, strooizout of keukenzout gebruiken, chloor of ander bleekmiddel gebruiken (ook niet verdund) en geen enkel ander agressief reinigingsmiddel gebruiken. Dit tast de bestrating aan.

HandigeTip !                                                                                                                                                                                                                      Regelmatig wat sop over de bestrating gooien, voorkomt ook vervuiling.

Deze tips helpen u op weg voor een gebruiks vriendelijke tuin waar u optimaal van kunt genieten.U Blijft echter ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat !!

Tags: Tips en Trucs,, aanleg en onderhoud,, reinigen ,

Routebeschijving

Klik hier om uw routebeschrijving te starten

Bedrijfsgegevens

Aannemings- en verhuurbedrijf  A. van Elk BV
Postadres: Pas 3a, 6654 AK Afferden (Gld)
Rekeningnr: NL52RABO 0112.7518.22
BTW nr. :NL 8047.51.183.B01
KvK nr.: 10032026

Showtuin

 

> lees meer

Bezoekadres showtuin:

Heemstraweg 36a,
6654 KE Afferden (Gld)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (algemeen)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (sierbestrating)
Telefoon: 0487-514261
Fax: 0487-518207

Voor uitgebreid advies is het fijn om vooraf een afspraak te maken. Uiteraard kunt u ook telefonisch advies vragen of via mail.

Openingstijden

Tijdelijk aangepaste openingstijden

Maandag Gesloten

Di t/m Vrijdag:

12:30 - 17:00 uur

Zaterdag:
08:00 - 12:30 uur

Buiten openingstijden op afspraak mogelijk.